Workshops en gastlessen

Wij bieden op maat gemaakte workshops en gastlessen aan, met het Troostboekje of het Thuisboekje als basis. Een workshop of les duurt 60 tot 90 minuten, afhankelijk van de doelgroep.

Workshop voor volwassenen
Op zoek naar handvatten om een kind goed te ondersteunen? In een workshop voor volwassenen en professionals, bijvoorbeeld ouders of mensen werkzaam in het onderwijs of de zorgsector, geven we tips en tools over het gebruiken van het Troostboekje of het Thuisboekje in het begeleiden van kinderen.

Gastles met het Troostboekje voor kinderen
Hoe komt verdriet tot uiting? En hoe geef je het vorm op papier? In een gastles voeren we een open gesprek met kinderen over rouw en verlies, door middel van een verhaal. Na het gesprek gaan we samen met de kinderen aan de slag met een opdracht, waarin ze spelenderwijs leren hoe ze het Troostboekje kunnen gebruiken.

Gastles met het Thuisboekje voor kinderen
Als je ouders vertellen dat ze gaan scheiden, dan weet je al dat er veel gaat veranderen. Twee mensen van wie jij deel bent, meestal veel houdt, geven aan dat zij niet meer bij elkaar willen blijven. Daar hebben zij hun redenen voor, die soms wel en soms nauwelijks te begrijpen zijn. Je kunt je er van binnen door verscheurd voelen: jij houdt van hen allebei en zij niet meer van elkaar. Wat betekent dat voor jou? Je kunt er zelfs aan twijfelen of het misschien door jou komt.

Het is ook nog eens een verandering waar jij niet voor gekozen en geen invloed op hebt en dat maakt het extra lastig. Je gaat misschien wel in twee huizen wonen, of verhuist naar een andere plaats. Misschien word je deel van twee nieuwe – samengestelde – gezinnen, waar je niet voor gekozen hebt. Misschien vinden je ouders elkaar een poosje niet meer zo aardig, terwijl jij je deel van hun allebei voelt, van de beide families. Waar voel jij je dan thuis en bij wie hoor je?

In een gastles voeren we een open gesprek met kinderen over een scheiding, door middel van een verhaal. Na het gesprek gaan we samen met de kinderen aan de slag met een opdracht, waarin ze spelenderwijs leren hoe ze het Thuisboekje kunnen gebruiken.

De workshop of gastles wordt op locatie gegeven door Iris van Liere en/of Veerle Hout van Atelier Stokstaart, allebei leerkracht in het basisonderwijs. Iris en Veerle hebben ook ervaring met het geven van workshops aan volwassenen en professionals.

Heb je vragen of wil je een offerte opvragen? Neem contact op via info@atelierstokstaart.nl om de mogelijkheden te verkennen.