Over ons

Atelier Stokstaart werd in 2021 opgericht door Iris van Liere en Veerle Hout, moeder en dochter. “We bewandelen het liefst samen de stranden en duinpaden van de Zeeuwse kust. Tijdens het struinen ontstaan gesprekken, ideeën en dromen. Onze gemeenschappelijke carrière in het (basis)onderwijs en overeenkomende visies op gebied van ontwikkeling, creativiteit en reflectie zorgen voor een inspirerende samenwerking.”

Over Iris
Iris begon haar carrière in de zorg als psychiatrisch- en later wijkverpleegkundige. In 2002 schoolde ze zich om tot leerkracht basisonderwijs. Hier voegde ze later een master SEN aan toe, toen ze IB-er werd. In 2011 deed Iris de opleiding tot Kindertrainer Mindfulness aan de Academie voor Mindfull Teaching van Eline Snel en gaf zij de Kikkertraining aan klassen. 

In de afgelopen jaren begeleidde zij daarnaast studenten van de PABO in hun stages binnen de Vereniging waar ze werkte. In het najaar van 2021 sloot Iris de eerste twee jaar van het leertraject Kunstzinnig Dynamisch Coachen af op De Kleine Tiki te Breda. Ze maakte de overstap van regulier naar Vrijeschoolonderwijs, omdat het concept van werken met hoofd, hart en handen haar erg aanspreekt. Iris draagt kinderen en het onderwijs een warm hart toe. Daarnaast is ze gepassioneerd creatieveling en wandelaar.

Over Veerle
Veerle studeerde in 2018 af van ITEps, de internationale variant van de PABO. Vanaf dat moment heeft ze als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt, op verschillende scholen in Zeeland en later in Utrecht. In 2020 is ze gestart aan de premaster Educational Sciences aan Universiteit Utrecht. In de zomer van 2023 ontvangt ze haar master en gaat ze aan de slag als onderwijswetenschapper. Naast haar werk in het onderwijs houdt Veerle enorm van reizen, fotograferen, films kijken en lezen.